Tyske vinkategorier og -klassifikationer

 

Deutscher Wein

Anført uden yderligere oprindelsesbetegnelse er denne den laveste kategori, der før august 2009 hed Tafelwein.

Landwein

Betyder landvin. Næstlaveste kategori.

Qualitätswein bestimmter Anbaugebiet (QbA)

Betyder Kvalitetsvin fra et bestemt dyrkningsområde.
Mellemniveau med krav om at vinen skal komme fra én bestemt af Tysklands 13 vinregioner.
Når der kun står Qualitätswein på etiketten, betyder det at vinen er en Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete, hvor dette Anbaugebiete yderligere skal fremgå af etiketten.

For de tre ovenstående kategoriers vedkommende gælder, at det er tilladt at tilsætte sukker til mosten.

Qualitätswein mit Prädikat (QmP)

Øverste kategori, hvor det ikke er tilladt at tilsætte sukker til mosten, og hvor der findes følgende prädikater, der alle baseres på druernes sukkerindhold angivet i Oechsle-grader:

* Oplysninger om de specifikke Oechsle-værdier stammer fra www.tyskvin.dk, men de varierer noget afhængigt af, hvor man søger sine oplysninger.
Dette skyldes ifølge ELN-Vin, dels at Oechsle-graderne varierer fra distrikt til distrikt, dels at de fra tid til anden ændres.

VDP's markklassifikation

VDP's klassifikation er ikke en del af den officielle tyske vinlovgivning. Medlemmerne skal leve op til krav, der kan overgå de lovfæstede.

Med virkning fra årgang 2012 ser VDP's klassifikation af enkeltmarker sådan ud:

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.