4 stjernerRødvin

Yecla, monastrell ecológico, Bodegas Castaño, 2011, 14% (Spanien)

Kvalitet-pris: OK
47,00 i Bilka / 49,00 i føtex / 49,00 i føtex food

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Glimrende og nyttig vin i - selv om den er spansk - fransk landvinstil. Som det fremgår af navnet, er vinen fremstillet af økologisk dyrkede druer.

God duft med association til fransk, letkrydret landvin. Samme type smag. Harmonisk og dejlig. Relativt kølig stil især den sydlige herkomst taget i betragtning. Med luftning dukker fin tanninbaggrund frem og spænder vinen op; den bliver tør og astringerende på den gode måde.

Dejlig at drikke, også i store slurke.

Vi har for nylig smagt en anden 2011-monastrell fra samme producent, en ikke-økologisk på gamle vinstokke - anmeldt her. Den forekom at være mere markant, tættere, have større smagsfylde og at byde på flere smagsnuancer. Ikke at det nødvendigvis er bedre; det er bare anderledes.

Nærværende vin vil fungere fint som et alternativ til en god sydfransk daglligvin f.eks. i Côtes du Rhône genren.

Marts 2013
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.