Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Der er ikke den allermindste lille finger at sætte på den tekniske perfektion, hvormed denne vin er fremstillet. Alt synes i fuldendt balance, intet springer frem og stikker af fra helheden. Kontrolleret til mindste detalje.
Og så er der alligevel et eller ved vinen, der gør, at den ikke rigtig kalder smilet frem på læberne. Det der, sådan som vi oplever det, forhindrer dette er, at vinens stil er temmelig tilbageholdt, nøgtern og lidenskabsløs.
Når det så er sagt, så er vinen faktisk dejlig at drikke, går glimrende sammen med passende mad (mørkt kød med diskret eller ingen krydring).
Den allersidste mundfuld var faktisk den bedste, hvilket klart tyder på, at vinen bliver bedre ved yderligere nogen lagring - den er faktisk kun 2 1/2 år gammel.
Der er smage i den mørke, tilpas modne bær-genre. Ganske robust og samtidig tilbageholdt velsmag i elegant og diskret indpakning. Tannat-druens naturligt voldsomme tannin-niveau er flot kontrolleret og kan ikke volde problemer for nogen.
Vinen er produkt af et joint venture mellem pengestærke franske Boisset og Bodega Pisano i Uruguay. Pisano lægger vinmarker til. Boisset har investeret i "hardware" og sendt en Bourgogne-ønolog til at varetage den tekniske ekspertise.
Viña Progresso's Cabernet Sauvignon (nu udsolgt) fra samme år er på samme tid noget strengere strukturet, mere enstrenget og mindre helstøbt end Tannat'en.
Begge Viña Progresso's vine har dog denne tilbageholdte, kontrollerede nøgternhed over sig, som det nok må være op til smag og behag at afgøre værdien af.