3 stjernerRødvin

Vigorello, Toscana, San Felice, 2010, 14,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
145,00 i Bilka / 149,00 i føtex / 149,00 i føtex food

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen er fremstillet af Cabernet Sauvignon, Merlot og lidt Petit Verdot lagret 20 måneder i barriques.

Vi har fulgt Vigorello i mange år, og den har ændret stil over årene. Faktisk smager den meget forskelligt fra årgang til årgang.
Tidligere fandt vi altid, at vinen trods den høje andel franske druer smagte udpræget toscansk. San Felice's ønolog har for nogle år siden trukket andelen af Sangiovese ud af vinen med det formål smagsmæssigt klarere at skille den ud fra producentens Chianti Classico Riserva, Poggio Rosso. Og det er da bestemt også lykkedes med nærværende årgang.

Duft umiskendeligt italiensk med et strejf spidset blyant. I munden er vinen til at begynde med ganske streng og alvorlig, bestemt ikke en charmør. Den mildnes med luftning. Mørk med alvorlig frugt med støv og spidset blyant. Mærkbare men velintegrerede tanniner. En bøfvin.

Vinen er ikke længere associerbar med Toscana, og vi er ikke begejstrede for smagstypen. Den retning, som vinen har taget, gør nok, at vi her tager afsked med den og fremover holder os til producentens Chianti- og Brunello-vine.

Glas: Zalto bordeaux.

Februar 2015
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.