3 stjernerRødvin

Vigorello, Toscana, San Felice, 2008, 14,5% (Toscana, Italien) L.11252

149,00 i føtex / 149,00 i føtex food

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vigorello udvikler sig konstant. Trods en stor andel af franske druer, har vinen i mange årgange alligevel nærmest smagt som en Sangiovese-vin. Man har derfor besluttet helt at fjerne Sangiovese fra blendet, der nu består af Cabernet Sauvignon, Merlot og en smule Petit Verdot Vinen er lagret 20 måneder på franske barriques.

Smager vinen så fransk? Så afgjort nej. Og hvor den tidligere smagte udpræget toscansk, så giver nærværende årgang af vinen udprægede associationer til en Sagrantino-vin fra Umrrien. Der er af samme grund kun to stjerner fra Helle, fire fra Preben, så vi ender på kompromisset tre.

Både udseende, duft og smag er meget tæt. Tør og lidt tobakket duft. I munden er vinen ganske raspende med solide tanniner, der bider godt i kinder og tænder. Tør smag med mørke bær med sød kerne. Udpræget maskulin stil.

Grundet uenigheden i vurderingen, vælger vi her ikke at vurdere kvalitet-pris-forhold.

Oktober 2012
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.