Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Vigorello udvikler sig konstant. Trods en stor andel af franske druer, har vinen i mange årgange alligevel nærmest smagt som en Sangiovese-vin. Man har derfor besluttet helt at fjerne Sangiovese fra blendet, der nu består af Cabernet Sauvignon, Merlot og en smule Petit Verdot Vinen er lagret 20 måneder på franske barriques.
Smager vinen så fransk? Så afgjort nej. Og hvor den tidligere smagte udpræget toscansk, så giver nærværende årgang af vinen udprægede associationer til en Sagrantino-vin fra Umrrien. Der er af samme grund kun to stjerner fra Helle, fire fra Preben, så vi ender på kompromisset tre.
Både udseende, duft og smag er meget tæt. Tør og lidt tobakket duft. I munden er vinen ganske raspende med solide tanniner, der bider godt i kinder og tænder. Tør smag med mørke bær med sød kerne. Udpræget maskulin stil.
Grundet uenigheden i vurderingen, vælger vi her ikke at vurdere kvalitet-pris-forhold.