Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Vigorello har skiftet druesammensætning i flere omgange. I nogle år har den været fremstillet af Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot. Men man har nu valgt at fjerne Sangiovese i et forsøg på at gøre forskellen til ejendommens Chianti Classico Riserva, Poggio Rosso, mere markant. Til trods herfor smager vinen stadig udpræget toscansk; vi kan ikke smage at Sangiovese "mangler", og vi forbinder heller ikke smagen med hverken Cabernet Sauvignon eller Merlot - og det er vi alt sammen glade for! (Tilføjelse: En læser oplyser, at både Wine Spectator og The Wine Advocate oplyser, at der er Sangiovese i vinen, sidstnævnte skulle angiveligt præcisere mængden til 45%, så de kan åbenbart heller ikke smage Sangiovese's fravær.)
Vinen er mørk, tæt og koncentreret. Alvorlig i udtrykket. Smagen er meget tør, og den mærkbare mængde tannin, der er sammensnerpende på en måde, der opleves som udpræget sangiovesisk, medvirker til at forstærke det tørre indtryk. Faktisk hælder vinen især i den første tid efter åbning udpræget til den tanniske side.
Først efter nogle timer bløder vinen noget op og udviser her større harmoni og drikbarhed. Grundet denne udvikling gætter vi på, at vinen har gode udviklingsmuligheder. Men aktuelt bør den gemmes. Er man til dekantering, kan man evt. prøve at hælde den over og se om det skulle hjælpe.
Der er fire stjerner fra Preben, tre fra Helle.