3 stjernerRødvin

Vigna Pedale, Castel del Monte Riserva, Torrevento, 2008, 13% (Apulien, Italien) L12/152/VP

Kvalitet-pris: OK
159,95 (vejledende pris) i SuperBest (skiftet navn til Meny)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

De tre stjerner afspejler en kompromisvurdering: Helle siger to stjerner, jeg siger fire.

Vinen er slank, frisk og harmonisk. Duft og smag af friske bær, i næsen lidt krydrede, plus en gummitone. Finalen, hvor tanninerne viser sig, har et lidt bittert tilsnit. Det er smagstypen + bitterheden, der tænder Helle af.

Vinen formildes med mad, og hvor jeg til at begynde med fandt smagstypen lidt pudsig, vinder vinen efterhånden ind på mig, og jeg ender med at synes at det er et glimrende glas, der især glimrer ved den friskhed og alkohol-lethed, som forekommer paradoksal den sydlige beliggenhed taget i betragtning.

September 2012
Kommentar, februar 2013:

Preben har netop gensmagt vinen alene, og her var ovennævnte gummitone helt væk, og vinen fremstod væsentlig flottere og mere helstøbt med ganske aromatiske, blomsteragtige dufte og smage.

Vinen forekom også tættere og mere koncentreret uden at blive tung, langt bedre end sidst. Og den holdt sig fint et døgn tilproppet, var faktisk bedst dag 2.

Karakterudmålingen fastholdes indtil vi evt. gensmager vinen sammen.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.