3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenSød vin

Very Old Fortified, minimum 20 years old, Woodstock, 20% (Australien)

Kvalitet-pris: OK
500 ml: 219,00 hos Skovgaard Vine (læs om prisvilkår her)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Koncentreret og fuldtonende vin, der genremæssigt lægger sig op af tawnyport med alder.

Vinen er kraftfuld og fed med masser af sødme komplementeret af god syre.

Den første dag var smagen relativt sherryagtig men udviklede over dage og uger den karakteristiske smag af nødder. Der var også puddersukker, og på nogle tidspunkter stak spiritussen lidt frem, og der var her smage hen ad cognac/armagnac.

Som altid med Woodstock er der fuld blæs på udtrykket. Men denne gang blev det næsten for meget af det gode. Helle oplevede vinen som for påtrængende og skrap og holder sig derfor på de 3 stjerner. Jeg kommer ikke uden om de fire stjerner, oplever at det er et virkelig flot produkt om end noget for koncentreret og mættende - det er lige før man har lyst til at spæde op med lidt vand. Det gør til gengæld at vinen er overordentlig drøj i brug.

November 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.