2 stjerner1 stjerner Helle3 stjerner PrebenRødvin

Valpolicella Superiore, Corte Canella, 2012, 15,5% (Veneto, Italien) Lotto: CC01

Kvalitet-pris: OK
199,00 (179,00 v. 6 fl.) hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget personlig vin, flot struktureret og vellavet med en smag, der nok vil dele vandene. En stjerne fra Helle, der synes den smager forfærdeligt, tre fra Preben, der værdsætter den mesterlige struktur og teknik, men som også er mindre glad for smagen.

Vinen er fremstillet af Corvinone, Corvina og Rondinella, som er tørret i 40-50 dage - så vinen bevæger sig i retning af Amarone - og fadlagret 18-24 måneder.

Speciel duft med bærsaft, tjære, urteudtræk og en medicinsk note. Kraftig, ekspressiv og fyldig smag med samme ingredienser plus tranebær, bouillon samt bitterhed i finalen. God syre og gode finkornede tanniner, passende tør.

Vi skønner, at denne krævende vin har smal appel til de "specielt udvalgte", som kan værdsætte vinens velbyggethed, og hvor kompleksitet i sig selv giver point, og som selvfølgelig også er i stand til at holde af vinens duft og smag.

Vinen har i udpræget godt af en ordentlig balje af et glas.

Glas: Zalto bourgogne.

November 2015
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.