3 stjernerRødvin

Valpolicella Classico Superiore, Ripasso, Speri, 2005, 13,5% (Veneto, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
149,00 hos WineWaiter (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Duft domineret af den moderne type smør-fløde fad, som også kan findes i fx moderne Bordeuax'er.

Smagen er ganske anderledes, frisk, fyldig og lækker og uden ristede fadtoner. Slank fremtoning uden nogen fornemmelse af garvesyre.

Som nævnt er vinen lækker, men den mister en stjerne grundet dens udprægede mangel på typicitet; der er ikke noget der hos os gav associationer til ripasso, ikke en gang noget der var typisk italiensk. Den kunne sagtens gå for en lækker og geografisk ubestemmelig fransk vin.

November 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.