Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
God ripasso med både karakter fra den oprindelige Valpolicella vin og fra ripasso-processen.
Mørk at se til. Duft af violer og mørke bær.
Smagen er frisk og mørk, letbitter eftersmag.
Til at begynde med råber Valpolicella-aspektet og "Amarone-aspektet" noget til hinanden, som det ofte sker i ripasso-vine. Det er det, der gør, at vi ofte oplever ripasso som hverken fugl eller fisk. (Så hellere en frisk og uspoleret Valpolicella eller en Amarone).
Sammen med (passende) mad vokser vinen, og her når vi tæt på de fire stjerner.
Vinen udvikler sig positivt med luftning, så den kan sagtens vise sig at være bedre og mere "hel" om 6-12 måneder.
Vi har i tidligere årgange haft større fornøjelse af denne vin, og vi mener også at huske, at Brigaldara har ændret produktionsmetode. Hvis det er rigtigt husket, er det ikke en forandring som favoriserer vores smag.