3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Upupa, Vino rosso, Roberto Sarotto, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
99,95 i SuperBrugsen og Kvickly

Ifølge (engelsk) for- og (dansk) bagetiket er vinen fremstillet af lokale druer fra Nord- og Syditalien, og en stor del af druerne har ligget til tørring i tre måneder. Vinen er lagret otte måneder på små egetræsfade.

Typemæssigt minder vinen noget om ripasso. Den har middelmørk frugt med en del sødme, afslutter med peber. Harmonisk med god fylde og pæn syre.

Fire stjerner fra Preben, tre fra Helle.

Vinen kommer jævnligt på tilbud til halv pris.

Glas: Zalto universal.

Bemærk: Vinen har hverken årgang, lot-nummer eller andet der kan give ide om aftapningstidspunkt. Den flaske, vi har smagt, har vi fået i oktober 2016. Vi kan ikke vide, hvor meget vinen varierer fra aftapning til aftapning.

Maj 2017
Kommentar, april 2024:

Vinen sælges uden årgang, så det er govetvis en anden aftapning, der sælges, end den vi har smagt.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.