Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Ultimosole, Montescudaio Cabernet, Poggio Gagliardo, 2000, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
235,00 hos Casa Toscana (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Interessant: Helle gættede efter første mundfuld, uden at betænke sig og uden først at indkredse verdensdel eller land: Toscana. Og hun mente også, at der måtte være Sangiovese i den. Og vinen smager vitterligt umiskendeligt toscansk, men er lavet af - Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc!

Det interessante her er, at den kultur der frembringer vinen, sætter sit i den grad markante fingeraftryk på vinen og overtrumfer druens grundkarakter. Vinen er struktureret som var den en Sangiovese-vin, og den har absolut ingen smagsligheder med det vi almindeligvis opfatter som Cabernet-smag. Det forekommer os, at det er en tilgang til det at lave vin, der i høj grad spiller ind. I Toscana har man selvfølgelig en tradition for at håndtere druer, så der kommer et produkt ud af det, der passer til den lokale madkultur. Og den er Poggio Gagliardo tro overfor her fremfor at lefle for international smag. (Hvorfor de så lige går i lag med Cabernet, kan virke lidt uforståeligt.)

Vinen er noget blomme-svesket i duft og smag, også lidt tjæret i begyndelsen. Den er mægtig koncentreret og kraftig og samtidig blød. Der er dog antydninger af garvesyre, som har det præg som vi oplever som det typiske i - Sangiovese-vine.

Balanceret, velsmagende og mægtig velegnet til italiensk inspireret mad.

December 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.