Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Temperancia, Toro, Bernard Magrez, 2005, 15% (Spanien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor og flot vin med masser af ristet fad. Fremstillet af Tempranillo lagret 18 måneder på franske egetrædsfade.

Vi associerer udpræget duften til fransk, måske endda stor Bordeaux. Smagen går i samme retning, og trods de brede skuldre og 15% alkohol er der også en vis elegance. Flot behersket solsødme og flot bund af blid men solid tannin. Ædelhed og koncentration kombineres fornemt. Flot og lang eftersmag. Mørk og smuk dybde.

De fem stjerner er indenfor rækkevidde til at begynde med, men med luftning bliver eftersmagen hen i retning af tawny port, og der er i det hele taget i eftersmagen en fornemmelse af dessertvin, som vi synes er for meget og som klipper den femte stjerne.

På trods af de mange flotte og imponerende kvaliteter agter vi ikke at gense den ved vores spisebord. Heller ikke til den i skrivende stund aktuelle tilbudspris 149,95.

Vinen smager bestemt dyrt og luksuøst, men om det kan takseres til en "værdi" (læs normalpris) på 300 eller 490 kr. er vi ikke i stand til at afgøre. Derfor ingen vurdering af kvalitet-pris-forhold.

Bemærk: Vinen er givetvis svær at få fat i grundet hurtigt salg, så vi anbefaler at du ringer til din lokale forretning i før du bevæger dig derhen.

September 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.