Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
5 stjernerRødvin

Tannat RPF (Reserva Personal de la Familia), Bodega Pisano, 2003, 14% (Uruguay)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
109,00 hos Glud Vin

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Hvor er det dejligt at udvide sin vinhorisont, når det sker på denne måde: For to måneder siden havde ikke smagt en eneste Uruguay-vin, og havde vi set en flaske i en forretning, havde vi aldrig fundet på at købe den, idet vi nok havde tænkt: "Nå, det er nok i stil med chilensk vin." - Men her er vi så med topkarakter til en vin, som vil finde plads på vores vinreol i fremtiden.

Meget flot vin med klasse. Tæt duft af mørke bær og flotte og diskrete mokka-toner fra fadlagringen.

Mørk, stærk, koncentreret, rank og klassisk struktureret vin. På samme tid magtfuld og civiliseret. Smag af mørke bær, der glider over i en dyb eftersmag, der giver associationer til mørk bitterchokolade (dog ingen sødme). Fadpræget farver med mokka- og kakao-nuancer, som er meget fin balanceret med vinen.

De 14% alkohol bidrager lykkeligvis ikke til hverken fedme eller sødme. Faktisk bemærkes alkoholen hverken i smag eller struktur, idet der er så meget gods i vinen, at den snildt kan bære alkoholen - flot balance mellem alle komponenter.

Vinen er maskulin med gode "skægstubbe" fra garvesyren, den kradser og bider lidt - aktuelt en anelse for meget til Helles smag. Dette lidt kradse bid ligger jo i Tannat-druens natur. Men det er flot tæmmet, uden at man kan beskylde vinen for at være blød.

Grundet den seriøse struktur og den fine balance, tror vi det vil være spændende at følge den over i hvert fald de næste par år. Det er imponerende at vinen her 1 1/2 år efter høsten allerede fremstår så færdig og helstøbt.

Vi hilser for alvor Uruguay velkommen på vores vinhylder!

November 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.