4 stjernerSød vin

Sweet Gold, Region Jylland, Skærsøgaard Vin, 2008, 8% (Jylland, Danmark)

Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Rigtig glimrende dessertvin, velsmagende, fyldig og med markeret syrlighed. Fremstillet af 82% Solaris, 12% Phönix og 6% Sibera.

Første dag er duften primært gule stikkelsbær, støv og lidt lak. Smagen er overvejende modne pærer med rigelig friskhed. Udpræget "gult" smagende vin. Ganske stor smagsfylde og god krop kombineret med dejlig lav alkohol, 8%. Den høje syrestand gør, at den gode sødme fremstår moderat.

Vinen holdt sig upåklageligt de 3 dage, vi smagte den; den blev faktisk bedre. Det støvede fordampede, så vinen fremstod mere klart og rentduftende, og stikkelsbærrene i duften blev til pærer. Den markerede syrlighed var stadig præsent men fremstod mere balanceret.

Juni 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.