2,5 stjerner2 stjerner Helle3 stjerner PrebenHvidvin

Stravino di Stravino, Vigneti delle Dolomiti, Pravis, 2001, 14,5% (Trentino-Alto Adige, Italien)

179,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Denne vin er helt sin egen. Et originalt produkt fremstillet af druerne Riesling, Incrocio, Manzoni, Chardonnay, Sauvignon og Kerner, nogle druer er senthøstede, andre let tørrede.

Vinen har en ret mørk gul farve, den har dufte og smage af især pærer, blommer, banan, honning, eftersmagen er let bitter. Der er også smage der kunne tyde på en let grad af botrytis.

Vi var meget i tvivl om, hvad den egnede sig til, prøvede os frem over flere dage, uden at finde et for os anvendeligt svar. Den har nemlig en sødlig aroma midt i tørheden, som ifølge vores smagsløg gør, at den ikke kalder på almindelig madledsagelse. Sammen med dessert er den for tør. Alene måske? Ikke for os. Ost da? Kunne være, men kombinationen ost og hvidvin er vi ikke nået til i vores udvikling.

Vi er uenige om vurderingen af vinen men oplever begge at den ikke rigtig rammer os.

Den er tildelt to (af tre mulige) stjerner i Veronelli og to røde glas (af tre mulige) i Gambero Rosso. Så vi vil ikke ledsage vores vurdering af en opfordring til at man ikke skal prøve den. Vi har det på præcis samme måde med fx tør Marsala. Selv om de får de højeste udmærkelser i diverse guider, kan vi ikke finde anvendelse for dem. Smag og behag.

September 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.