3 stjernerRødvin

Stagi, Toscana, Podere Il Palazzino, 2015, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
160,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)

Vinen er fremstillet af Colorino, som i Chianti Classico, hvor producenten hører hjemme, ind imellem bruges i små kvanta som hjælpesort. Men her optræder den altså helt usædvanligt alene. Vinen er lagret 18 måneder i barriques.

De tre stjerner kommer i land, efter at vi smager vinen sammen med mad.

Uden mad er vinen tør med en let parfumerethed. I eftersmagen er der en mørk bittertone, der forekommer at stamme fra tannin. Her er den ikke sjov at drikke.

Sammen med mad bemærkes det bitre ikke, og vinen spiller godt sammen med mad.

Glas: Zalto bordeaux.

Februar 2020
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.