5 stjernerSpiritus

Speyside Single Malt Scotch Whisky, Aged 12 years, Aultmore, 46% (Speyside, Skotland)

Kvalitet-pris: OK
439,00 hos Whiskyeksperten

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Naturlig farve og ingen chill-filtrering.

Whiskyen forandrede sig markant fra første til sidste dag. Umiddelbart efter åbning var den ikke specielt indbydende, men efter nogle uger fremstod den som ganske karakterfuld og flot.

Den er maskulin med fin og sleben skarphed, et peberagtigt riv og endda fornemmelse af tannin. Klassisk stil heldigvis uden for markant præg af fadlagringen. Ind imellem træder en smule sødme frem, men aldrig uklædeligt. I det hele taget en på alle måder meget balanceret og herlig whisky.

December 2021
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.