Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerSød vin

Sogno rosso, Brachetto d'Acqui, Paolo Pizzorni, 2005, 6% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
50,00 hos BB Vinimport (hedder nu Copenhagen Wine) (tidligere 64,50; 59,50 v. 12 fl.)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Ligesom ved anmeldelsen af foregående aftapning af samme vin vil vi lige præsentere vintypen, da den ikke er særlig kendt:
Brachetto d'Acqui er (for det meste) en lys rød, naturligt sød og boblende dessertvin med lav alkoholprocent. Den har således et markant slægtskab med den mere kendte Moscato d'Asti. Udover farven er der i høj grad smagen til forskel. Brachetto d'Acqui smager af jordbær og hindbær.

Vinen her er dejlig og har den typiske smag af jordbær - i dette tilfælde ganske friske jordbær - og et strejf kærnemælk. Moderate bobler, der gør at vinen er sjovest dag et.

Vinen har en fin balance mellem sødme og friskhed, hælder til den friske side.

September 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.