3 stjernerRødvin

sirì d'Jermu, Dogliani Superiore, Pecchenino, 2009, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
160,00 hos DoréDelicato

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Dogliano er stedet for Dolcetto i Piemonte. Dogliano Superiore er ikke blot DOC men DOCG, og Peccenino fremhæves som en af de bedste producenter. Og siri d'Jermu er en enkeltmarksvin. Så alt burde være på plads til en fornem præsentation af, hvad Dolcetto - druesorten til piemontesernes hverdagsvin - kan byde på.

Vinen er tør og med mørk og alvorlig frugt. God friskhed og middel tanninniveau. Duft- og smagsmæssigt synes vi dog ikke at den byder på noget særlig interessant; faktisk oplever vi, at den ikke smager af så meget. Luftning hjælper noget.

Der anvendes ikke pesticider, fermenteringen foregår med naturgær, og vinen lagres i store egetræsfade i et år.

Glas: Zalto hvidvin.

April 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.