3 stjernerSpiritus

Single Malt Scotch Whisky, Aged 13 years, Craigellachie, 46% (Speyside, Skotland)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
464,00 på bilka.dk / 464,00 på føtex.dk / 479,95 hos Mr. Gin / 499,00 hos Whisky.dk / 515,00 hos Whisky depotet

Whiskyen er indledningsvis lagret i en blanding af ex-Bourbon ex-Sherry fade. Halvdelen af blandingen er afslutningsvis lagret Sherry fade, den anden halvdel i Bourbon fade, begge fadtyper brugt én gang.

Denne whisky har fra flaskens åbning til sidste dråbe vist så mange forskellige ansigter, at den er meget svær at bedømme. De bedste øjeblikke har den været helt i top, de dårligste har den været ringere end god. De tre stjerner er derfor en ikke specielt retvisende karakter.

Når den har været bedst, har den været fuld af flot og luksuøs smag. Men i lange perioder led den af en gummiagtig bitone i duften, og smagen begejstrede i disse perioder heller ikke. Hen mod slutningen af flasken var der ingen mislyde, og whiskyen var meget velsmagende med et fint og tydeligt bidrag fra fadlagringen.

November 2022
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.