4 stjernerSpiritus

Single Malt Scotch Whisky, 18 years old, Auchentoshan, 43% (Lowlands, Skotland)

Kvalitet-pris: OK
649,00 hos Uhrskov Vine / 739,00 hos H.J. Hansen Vin/Vinspecialisten / 769,00 hos Whisky.dk / 779,95 hos Barlife (gælder indtil 15. maj) / 795,00 hos Kalø Whisky & Vin / 799,00 hos Vineonline / 899,00 hos Rombo / 1050,00 hos Thisted Frø / 1079,00 hos Næstved Vinhandel

For mig (Preben der drikker og anmelder spiritus alene) kunne denne whisky ligeså godt være en 12 års; det er whiskyen og ikke fadlagringen der "taler". Der hvor jeg mærker, at den måske har noget mere end en 12 års, er ved at den er mere drøj i brug; det er en whisky, som lægger op til at blive nydt, ikke bællet. Ganske lidt røg, god tørhed parret med en lille sødme. Meget balanceret og dejlig. I høj grad min smagstype.

I de måneder, jeg havde fornøjelse af den, voksede mine stjerner fra tre lige efter åbning til 4,5. Det meste af tiden var jeg lidt over de fire stjerner.

De 649 kr., som den kan købes til det billigste sted, vil jeg gerne betale igen, men ikke voldsomt meget mere.

Oktober 2021
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.