Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Ifølge forhandleren er vinen lavet af 50 % Barbera, 30 % Freisa og 20 % Nebbiolo.
Lad os som udgangspunkt gøre opmærksom på, at vi har det svært med druen Nebbiolo. Trods det at den angiveligt står bag en af de vine, der betragtes som verdens største - Barolo - så er vi aldrig blevet gode venner med druen.
Nu består vinen jo mestendels af andet end Nebbiolo (ellers var den aldrig endt i vores glas), så vi har givet den de chancer, vi har evnet.
Vores oplevelse er: Vinen er meget vellavet og på sine betingelser meget harmonisk. Den har både noget af den umiddelbare velsmag og charme fra Barbera druen og så den tørre, garvesyreholdige seriøsitet fra Nebbiolo (vi kender ikke Freisa og kan derfor ikke gennemskue hvad den bidrager med).
Til at begynde med stritter de to aspekter - det umiddelbare (Barbera) og det tilbageholdte (Nebbiolo) - noget i hver sin retning, men modsætningerne forenes ved luftning, og vinen fremstår harmonisk og helstøbt. Fin koncentration og renhed.
Vores vurdering bliver en lidt vattet mellemvare: Vi værdsætter den tekniske vellavethed og indlysende kvalitet. Men grundet Nebbiolo-bidraget, som er tydeligt trods det procentuelt ringe indhold, er det ikke en vin, vi frivilligt indlader os med en anden gang.
Grundet denne meget subjektive indstilling til vinen, vil vi undtagelsesvis afholde os fra at vurdere forholdet mellem oplevelseskvalitet og pris.