3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenSød vin

Sherry, Pedro Ximenez 1827, Bodegas Osborne, 17% (Spanien) L15516

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi så på et tidspunkt en forhandler beskrive udseendet af en Pedro Ximénez vin som motorolie. Det er ikke helt ved siden af for nærværende vin, som er tyktflydende og tæt mørkebrun.

Duft og smag af søde rosiner og puddersukker, nogle dage efter åbning også af tørrede figner. Tæt og koncentreret.

Fire stjerner fra Preben, tre fra Helle, der finder sødmen og tykheden for voldsom, hvilket er en subjektiv smagstilkendegivelse i forhold til vintypen. Der findes slankere og lidt friskere repræsentanter for typen, men vores gæt er, at de almindeligvis ikke anses for kvalitetsmæssigt at være på højde med de meget tykke og meget søde.

Glas: Zalto hvidvin.

Bemærk: Den smagte vin er købt i Spanien. Vi ved ikke, hvor meget forskellige aftapninger af vinen kan variere.

Maj 2017
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.