Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Strohmeiers vine er unikke, sammensatte og mangefacetterede. De er helt udenfor kategori og kan slet ikke analyseres med en gængs skabelon i hånden. Udover at have et åbent sind er det en fordel at være vågen og omstillingsparat ved hver mundfuld - det kan godt anskues som en kvalitet i sig selv, at vinen på denne måde udfordrer.
Første dag er duften mørk og med et kraftigt oxideret præg - osende naturvin. Parallelt med det indtørret oxiderede lag er der enkeltkomponenter så forskellige som gummi og blomster. Jeg nåede første dag aldrig at finde nydelse i næsen.
Indledningsvis bydes der i munden på markant syre, beskhed, gummi og stærkt landlige tanniner. Skræmmende og så afgjort ikke en nydelse.
Smagen er ganske anderledes og uden duftens oxidationspræg. Vinen er drøj og ganske koncentreret, men syren skærer igennem og sikrer transparens. Tanninerne er landlige og kraftfulde - hele den tømte flaskes indvendige flade var klistret til med tannin. En mærkelig vin, forekommer det.
Med luftning bliver vinen mere sammenhængende, der kommer en sød bærkomponent til, og vinen vinder ind på mig i munden. Stilen er meget landlig, og det er svært at betegne den som velsmagende. Alligevel nyder jeg at drikke den; den gør mig glad, hvilket i forhold til gængs måde at opfatte vin på, er et paradoks.
Dag 2 forekommer næsens stærkt oxiderede præg at være væk, uden at den af den grund er blevet nævneværdigt attraktiv. I munden er vinen frisk og levende, tanninerne har fundet deres plads, og vinen er dejlig at drikke, uden at smagen kan siges at være afgørende herfor. Vinen er tydeligvis ufiltreret: De sidste glas indeholder masser af fine partikler, der gør vinen grumset.
Min oplevelse er, at det der gør mig glad ved at drikke vinen er, at den har liv og god sjæl, og at den er ren og god ved kroppen. Som sagt en vin helt udenfor kategori, en vin som næppe ville have en chance, hvis den blev vurderet efter et traditionelt smageskema.
Vinen er fremstillet af Blauer Wildbacher fra 2007 "ohne Schönungen/Zusätze", lagret fire år på fad.
Glas: Zalto bourgogne.