5 stjernerRødvin

Sassogrande, Montefalco Sagrantino, (producent ikke oplyst), 2008, 15% (Umbrien, Italien)

Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Flot, meget harmonisk og helstøbt vin.

Duft af skovbær og lidt fløde. Bærsmagen er transparent og med fint lys. Ganske stor fylde. Karakteristisk for vinen er de forventelige solide Sagrantino-tanniner, der dog her opfører sig overordentlig civiliseret og er fint integrerede. De har endda noget fint og fløjlsagtigt over sig. Og fremfor alt indgår de i helheden på meget harmonisk manér. Vinen er i det hele taget super-harmonisk.

Vinen er tør med en fornemmelse af moden sødme. Trods den høje alkoholprocent, udtrykker vinen sig aldeles ualkoholisk.

Der er ikke tale om stor og avanceret Sagrantino, men umiskendeligt et rigtig, rigtig godt glas. Og tilmed et i sjælden grad ultragodt køb.

(Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene; Helle er ikke til Sagrantino).

August 2012
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.