Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Skøn, skøn ripasso vin! - Vi mindes ikke at have smagt en bedre!
Herlig duft hen ad brombær og lidt vanilje. Mørk og indtagende frugt, fin friskhed. Fin lille kirsebærstens-bitterhed, et lækkert strejf sødme.
På samme tid let cremet og med en blid ruhed, let og samtidig med en vis dybde. Meget drikkevenlig og rigtig lækker.
Vi er almindeligvis ikke de store ripasso-fans, fordi vi oplever at typen tit stiller sig et lidt intetsigende sted mellem let og frugtig Valpolicella og Amarone, dels uden rigtig at have kvaliteterne fra nogen af dem, dels uden at have andet interessant at byde på. Men hos Speri går tingene fornemt op: der er som nævnt letheden, og der er det mørke, lidt dybe. Og ikke blot det: syntesen af disse elementer byder på oplevelser, der hverken findes i en "almindelig" Valpolicella eller i en Amarone. Så vinen er helt sin egen.
Ripasso dækker (som du kan læse her) over flere forskellige produktionsmetoder. Speri's er fremstillet af lettørrede druer, der vinificeres i november, hvorefter den ligger i to år på 500 liters fade af fransk eg.
Vinen vil givetvis kunne bruges til mange forskellige slags mad og lejligheder.