Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Havde vi vidst at ønologen Riccardo Cotarella havde en finger med i spillet med denne vin, havde vi ikke købt den. Når Cotarella har sat sit tydelige fingeraftryk på en vin, er risikoen for at den byder os imod, overhængende.
De to stjerner, som hos os er dumpekarakter, skyldes flere forhold:1) at vi hverken kan identificere vinen som italiensk eller som fremstillet af Sangiovese, 2) at vi ikke bryder os om vinen, 3) at den er ufrisk og en anelse klæbrig i stilen.
Set ud fra et mere objektivt teknisk synspunkt, er vinen på egne betingelser professionelt vellavet.
I næsen er der bær med lyserød bublegum. Smag af relativt lyse, søde, parfumerede bær, til at begynde med noget saftet. I eftersmagen er der en bitterhed, der stærkt kontrasterer bærsaften. Med luftning hænger vinen bedre sammen og bliver mere vinøs.
Syrefattigheden er bemærkelsesværdig - og bemærkelsesværdig u-italiensk og u-sangiovesisk. Det kunne tyde på at vi har at gøre med en kommercielt fremstillet vin, der skal please det brede publikum.
I forhandlerens beskrivelse indgår "Smager fantastisk meget af Vino Nobile eller super Chianti Classico." Det synspunkt er vi lodret uforstående overfor.
Ifølge forhandlerens hjemmeside roser også Parker vinen, endda for dens Sangiovese-dyder. Det er vi, som det fremgår ovenfor, ligeså uforstående overfor.