4 stjernerRødvin

Sagrantino, Murray Darling, Chalmers, 2005, 14,5% (Australien)

Kvalitet-pris: OK
125,00 hos Vin Down Under (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget overraskende og original vin: Udpræget italiensk i sit udtryk!

Nogle druer ændrer meget let karakter afhængigt af hvor de vokser. Sagrantino, som vi indtil videre kun har stiftet bekendtskab med fra den italienske region Umbrien, hvor den spiller en hovedrolle, lader til sætte sin karakter igennem i en grad, at vinen udtrykker sig på italiensk snarere end australsk. Og de karakteristiske tanniner er også på plads.

Den glimrende vin er stilmæssigt i den tørre og seriøse genre. Vinøs og med god, frisk syre. Fremstår trods 14,5% alkohol aldeles slankt. Den fra tanninerne stammende strenghed passer fint til vinens øvrige komponenter.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

November 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.