3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenSød vin

S de Kurubis, 2006, 10% (Tunesien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
195,00 hos Vinmand (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Koncentreret, tyktflydende og ravgylden dessertvin fremstillet af tørrede druer.

Vi har smagt vinen flere gange over en uge, hvor den hver gang har budt på nye smage. Den lagde ud med en duft og smag af abrikoser og lak (det sidste er, i modsætning til hvordan det lyder, helt fint). Der var også syltede pærer og måske lidt botrytis.

Lakken forsvinder efterhånden, og tilbage står tørrede abrikoser og syltede pærer. Efter en uge er vi ovre i lidt overmodne blommer og pærekompot.

Gennemgående er en ret stærk sirupsagtig sødme på den gode måde, flot afbalanceret af en god syre, der frisker.

Helle siger tre stjerner, jeg siger fire.

April 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.