3 stjernerHvidvin

Rueda, Verdejo, Casa de la Vega, 2008, 13% (Spanien)

Kvalitet-pris: OK
59,50 i Irma

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi har på vores debatforum efterlyst anbefalinger til vin til friske asparges, som har ry for at være vanskelig at sætte vin til. Vinen skal bruges til en forestående konfirmation med et vinmæssigt meget blandet publikum. So to ting skal forsøges matchet: maden og gæsterne.

Vinen har en dejlig og aromatisk duft med hyldeblomst. Smagen er mere tør og mindre aromatisk end duften antyder. Der er pæn, blød syre og en hel del ret stærk bitterhed i eftersmagen.

Matchet til aspargesene er fornemt. Bl.a. går grønsagens bitterhed fint i spænd med vinens.

Drukket alene er vi imidlertid mindre begejstrede for vinen, og det kunne derfor tænkes at der blandt gæsterne ville være nogen der havde det på samme måde. Så det bliver nok ikke denne vin, vi vil foreslå de forespørgende værter.

April 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.