Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
2 stjernerRødvin

Rubesco, Rosso di Torgiano, Lungarotti, 2000, 12,5% (Umbrien, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
79,95 i føtex

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Det er ufatteligt at man kan blive budt at betale 80 kr. for en italiensk dagligvin. At det er muligt i nærværende tilfælde, skyldes givetvis den betydning Cantine Lungarotti har haft for at bringe Torgiano på vin-landkortet. Og med den nu afdøde Giorgio Lungarotti ved roret har producenten været frontkæmper i sit område. Men det gør ikke Rubesco til mere end hvad den er.

Vinen - sikkert overvejende Sangiovese - er tør og meget traditionel. I min mund for streng, alvorlig, stilmæssigt antikveret. Helle synes den er OK til de 60 kr. som hun gættede på vinen havde kostet, og som vi købte den til på tilbud, men tog sig til hovedet, da hun hørte at normalprisen er 80 kr.

Sådan har det altid været med Rubesco: generelt for dyr, og ind imellem kommer der et godt tilbud. Men tidligere årgange har været sjovere, eller også har vi vænnet os til at der de sidste 5 år er kommet så meget langt mere charmerende vin på markedet.

November 2002
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.