4 stjernerRødvin

Rossole, Vino da tavola, Borgo Salcetino, 2000, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris: OK
149,00 hos Laura Vin (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Rigtig dejlig og ganske personlig vin fra Toscana, fremstillet af Sangiovese og Merlot.

Vinen har helt fra starten en stor, åben og imponerende duft og smag, flotte og pænt komplekse dufte og smage af bl.a. mørke bær, muld og mokka. Vinen hænger umådeligt godt sammen, er harmonisk og helstøbt, har fin balance. Og så smager den grundlæggende rigtig godt og ledsager middel-robust italiensk mad upåklageligt.

Frugten er solmoden og hælder i retning af det lettere søde. Men det balanceres af en klassisk og tør toscansk bund, der ikke er til at tage fejl af. Fremtoningen er slank og ikke for voldsom. Passende friskhed, og garvesyren mærkes diskret: kenderen mærker og nyder den, novicen generes næppe. Så vinen kan givetvis værdsættes af et bredt publikum.

Vi er jo i Italien og bærer naturligvis over med, at vino da tovola på etiketten kombineret med årgansangivelse ikke længere er tilladt.

Vi glæder os til inden så længe at smage samme producents Chianti Classico 2002 og Chianti Classico Riserva "Lucarello" 1999.

December 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.