2,5 stjernerRødvin

Rondo, Region Sjælland, Annisse Vingård, 2007, 12% (Sjælland, Danmark)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
500 ml: 149,00 hos Annisse Vingård

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Niels Frees

Som det er sket før med Rondo-vin, er der en stjerne mindre fra Helle end fra mig, da det lader til, at hun ikke bryder sig om smagen af druen. Jeg finder vinen ok at drikke.

Vinen, der er er fadlagret i fem måneder, skulle ifølge vinmageren, Niels Frees (billedet), Annisse Vingård, være stort set identisk med Garbolunds fadlagrede Rondo (anmeldt her), idet Annisse Vingård får halvdelen af Garbolunds høst som "betaling" for at fremstille vinen, og der skulle omvendt også være druer fra Annisse Vingård i Garbolunds vin. De to vine minder da også en del om hinanden, men der er forskelle.

Vinen er middelmørk og klar at se til. Duft og smag af drue og lidt hest på den gode måde. Fin og passende friskhed.
Hovedsmagen forsvinder hurtigt, afløses kortvarigt af en noget vandig overgang, hvorefter en bitter og lidt ram eftersmag tager over. Den kunne stamme fra tanninerne, der stort set ikke mærkes fysisk.

Som med andre Rondo-vine, vi har smagt, er strukturen spinkel og og kroppen lille og slank. Men da denne vin er lidt lysere i smagen og ikke er så markant fadpræget, men har mere smag af frisk drue, hænger helheden lidt bedre sammen her.

Juni 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.