2,5 stjernerRødvin

Rondo Regent, Region Sjælland, Garbolund, 2007, 12% (Sjælland, Danmark)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
120,00 (vejledende pris) hos Garbolund

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Kraftigt duftende og smagende vin med meget spinkel struktur. Fremstillet af 75% Rondo og 25 % Regent på ståltank.

Kraftig vinøs bærduft med lidt gummi og vaniljesukker. Smagen er ganske koncentreret og meget frugtig med bær og en pæn lille friskhed. Der er en fornemmelse af en vaniljesukker-agtig sødme, som nok mere er en smagstype end egentligt sukker, hvilket er med til at give vinen et præg af (solbær)syltetøj og bærsaft. Det saftede understreges yderligere af en nærmest total mangel på tanniner i fremtoningen. Slank og med 12% alkohol. Vinen afslutter noget kort.

Syltetøjs-aspektet (som er overraskende, idet vi normalt kun er vant til at finde det i vine fra hede klimaer) overskrider Helles smertegrænse, så der er to stjerner fra hende. Jeg hæfter mig ved en del god smag og fin renhed, og selv om jeg i høj grad savner tanniner og struktur, synes jeg alt i alt at vinen er ok at drikke, så der er tre stjerner fra mig.

Se Garbolunds vinmark her.

Maj 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.