3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Roggio del Filare, Rosso Piceno Superiore, Velenosi, 2011, 14,5% (Marche, Italien) L1474

Kvalitet-pris: OK
249,95 (199,00 v. 6 fl.) hos AndrupVin.dk

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Voldsom, tæt og koncentreret vin med masser af det hele. Fremstillet af 70% Montepulciano og 30% Sangiovese lagret på nye franske barriques i ca. 18 måneder.

Duft og smag med bær og masser af fad i form af mokka og mørk chokolade. Flot og velbygget, også med gode tanniner, der dog mestendels "opsluges" af den store krop. Med luftning kommer der Crème de Cassis til og lidt syltetøj i finalen, som tenderer det søde. Vinen mangler friskhed.

På egne betingelser en imponerende vin. Men til vores smag er den for meget af det gode og for mættende. Fire stjerner fra Preben, tre fra Helle.

Glas: Zalto bourgogne.

December 2016
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.