3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Ribera del Duero, Hacienda Monasterio, 2008, 14,5% (Spanien) LOT 02/08

Kvalitet-pris: OK
1500 ml: 635,00 hos Sigurd Müller Vinhandel

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Umiskendeligt vellavet og velsmagende men også ganske sød vin.

Vinen er fremstillet af ca. 80% Tempranillo, 15% Cabernet Sauvignon og 5% Merlot lagret 18 måneder på Allier barriques, heraf ca. en tredjedel nye. En af ejendommens ønologer er Peter Sisseck.

Cremet duft af timian og crème de cassis. Meget åbent velsmagende, solmoden med solbær, crème de cassis og et meget forførende fadpræg. Blid og meget mælket syre, tilbagetrukne og silkebløde tanniner, der giver en temmelig glat mundfornemmelse. Meget slikken stil ind imellem med toner af flødekaramel. Trods den høje alkoholprocent fremstår vinen helt ualkoholisk.

Tre stjerner fra Helle, der finder vinen alt for sød og mættende, hvilket jeg godt kan følge. Men den høje grad af velsmag og vellavethed giver hos mig uvægerligt en stjerne mere.

Bemærk: Den vin, vi har smagt, var fra 750 ml flaske. Vine udvikler sig forskelligt i forskellig størrelse flasker.

Februar 2013
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.