Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Réserve de la Comtesse, Pauillac, Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, 1997, 12,5% (Bordeaux, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
169,00 i SuperBrugsen og Kvickly

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

For en del år siden smagte vi os igennem en hel del af 2. vinene fra de store Bordeaux Grand Cru Classé slotte. Men vi holdt op grundet for mange skuffelser.

Det var dog svært at modstå et tilbud på 2. vinen til Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande - super 2. cru og blandt de allerbedste Bordeaux slotte overhovedet - til 109 kr., også selv om årgangen er blandt de ikke så højt rangerende.

Vinen overraskede positivt, og da det er mere reglen end undtagelsen at finde den på tilbud fra 109 til 139 kr., er det klart en vin, vi har tænkt os at købe mere af.

Vinen lægger ud med dufte og smage af søde røde bær, især jordbær, og vanilje fra fadlagringen, flot balanceret. Det er en blød, helt tilgængelig, venlig og meget elegant vin. En dejlig ledsager til fx et godt stykke kalvekød. (Kryddderier: salt og peber, for markant krydring vil mismatche vinen.)

Efter nogen luftning melder den typiske Médoc-smag af blyantspids sig også, om end tilbagetrukket.

Her er en god chance for at smage en vin fra en verdensklasse-producent til en - på tilbud - fordelagtig pris.

Et meget tilbagetrukket indslag af umoden garvesyre vidner om den ikke store årgang, men dette aspekt er kontrolleret meget flot og generer ikke.

Januar 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.