3,5 stjerner2 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Rejón, Vino de la tierra de Castilla y León, Triton, 2011, 16% (Spanien) L-R11

Kvalitet-pris: OK
299,00 hos Valuewine
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

De tre og en halv stjerne er udtryk for et gennemsnit af vores to meget forskellige vurderinger: Fem stjerner fra Preben, to fra Helle, der finder vinen alt for koncentreret, så meget at hun fortyndede den med vand.

Vinen er fremstillet af druer fra 130 år gamle Tempranillo stokke, og den er lagret 20 måneder i franske barriques.

Flot duft med fyrrenåle, kaffe, mørk chokolade, fløde, tjære. Den høje koncentration er tydelig allerede i duften. I munden er vinen meget tæt, koncentreret, fed. På sine egne betingelser meget balanceret med smukke og velintegrerede tanniner, og trods den ekstreme alkoholprocent er vinen ikke det mindste sprittet - men den beruser voldsomt. Flot, kraftig og fyldig smag i moderne og meget barriqueret stil med fløde og lakrids. Bailey i eftersmagen, der trods dette ikke kammer over i for sødlig retning.

Mine (Preben) fem stjerner skyldes, at jeg dels finder vinen supervelsmagende og i sin stil flot balanceret og vellavet, imponerende.
Hvad tyngde, fylde og alkoholprocent angår, er vinen på niveau med de store Amaroner, hvilket indebærer, at den passer bedst til tung og fed mad. Så med vores madvaner anser vi den mest oplagte anvendelsesmulighed for at være juleaften.

Glas: Zalto bourgogne.

November 2014
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.