4 stjernerRødvin

Référence, Vin de pays d'Oc, Gérard Depardieu, 2005, 14% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Også med denne vin fra H.J. Hansens aktuelle "spar op til 80%" tilbud begynder vi med prisen, idet der tilsyneladende er meget stor forskel på, hvor langt fra den angivne normalpris, vi oplever at tilbuds-vinenes reelle værdi befinder sig. Helle sætter værdien til 80-100 kr., mens jeg uden betænkeligheder kan strække mig til at vinen godt kunne koste 120-160 kr. Uanset hvilket skøn vi lægger til grund, er der dog ligesom sidst ifølge vores vurdering et godt stykke op til de 395 kr., som angives som normalpris.
Hvis vi ser bort fra spørgsmålet om forhandlerens troværdighed og markedsførings-stil, når det handler om at angive normalpriser, og udelukkende ser på, hvad man får til den (her i september) aktuelle tilbudspris på 80 kr., så er vi bestemt tilfredse - især da vinen er overordentlig glimrende.

Duften er smuk med ædle træk, vinøs med både bær og cigarkasse.

Bortset fra pænt høj alkoholprocent er der meget der befinder sig i middel-området: Fylde, koncentration, krop, struktur og generelt niveau.

Smagen er tør og vinøs med en velplaceret solmodenheds-sødme i eftersmagen. Tydeligt tanninstrejf. Fremtoningen er slank, og alkoholen bæres umærkeligt og fornemt.

Vinen er fremstillet af Merlot og Cabernet Sauvignon, barriquelagret i 18 måneder. Selv om vi almindeligvis er til "lokale" druesorter i Languedoc-Roussillon, så må vi sige, at det hele går op i en fin helhed her, idet geografien her giver de to Bordeaux-druer et anderledes og godt udtryk.

Dejlig og nyttig vin.

Bemærk: Vinen er givetvis svær at få fat i grundet hurtigt salg, så vi anbefaler at du ringer til din lokale forretning i før du bevæger dig derhen.

September 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.