5 stjernerRødvin

Red Nectar, Shiraz, Schutz, Barossa, 2007, 15% (Barossa, Australien)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
139,00 hos Atomwine (restsalg)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Superflot vin, der trods sine 15% alkohol ikke kammer over i nogen henseende.

Koncentreret og åben duft af cassis, fløde, træ og fyrrenåle.

Samme type flotte og koncentrerede smag. Hvor flødeduften kunne antyde muligheden for en glat og fedladen vin, så overrasker vinen i munden ved at have et rankt og slankt element i den store fylde. Flot struktur, hvor tanninerne mærkes - hvilket ifølge mine (Preben, der anmelder vinen alene) oplevelser er lidt af en sjældenhed i denne type vin - i modsætning til at være skjulte og indpakkede i fed krop. Også syren står hvor den skal og er garant for en forbilledlig friskhed. God dybdeskabende bittertone i den lange eftersmag, som er en nydelse i sig selv.

Alt i alt en stor, dyb og afbalanceret vin. Ganske mættende men på den gode måde.

Jeg mindes ikke at have smagt en bedre australsk Shiraz.

November 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.