5 stjernerSød vin

Recioto della Valpolicella, La Roggia, 2003, 13,5% (Veneto, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
189,00 hos WineWaiter (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget dejlig dessertvin med en fornem balance mellem sødme og syre.

Smagene er mange: friske bær, rosiner, et strejf tobak og lidt "stråmåtte" (tja, nu er det lige før vi havner det sted som er beskrevet i en vittighed som du kan se her). Der er også en lille bitterhed i stil med bittermandler. Trods disse mange smagsfacetter fremstår vinen overordnet som enkelt velsmagende.

Vinen er frem for alt meget harmonisk, og den er mild og ren. Den har også et ganske let og blidt strejf af garvesyre som klæder den fint. Alt i alt en flot Recioto-repræsentant.

Vinen er jo endnu ganske ung, så den vil naturligvis forandre sig over tid. Grundet den fine balance, tror vi den kan være spændende at følge over mange år.

Vi drak det sidste glas fem dage efter åbning, og bærsmagene var her i nogen grad afløst af smage i blomme og figen genren. Stadig dejlig, harmonisk og velsmagende.

Recioto della Valpolicella fremstilles under samme risikofyldte forhold som Amarone (druerne kan rådne mens de forsøges tørret), så god Recioto kan ligesom god Amarone ikke være en billig vin. Når det er sagt, synes vi alligevel, at vinen er meget dyr i forhold til hvad den giver fra sig sammenlignet med andre gode desertvinstyper.

April 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.