Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Vinen er fremstillet af Sangiovese og Merlot lagret et år i franske barriques. Sangiovesen sikrer den umiskendeligt italienske stil og rygrad med den gode, kraftige og modne garvesyre, Merlot'en bidrager med mere international duft, smag og stil, herunder en duft af modne solbær. Barrique-præget er markant og tilfører en duft af vanilje, lidt chokolade og til sidst også et strejf mokka - også international stil. Ind imellem blander lidt karamel sig i baggrunden af smagsindtrykkene.
Vinen kan godt nydes nu, men da vi drak den, forandrede den sig så meget frem og tilbage - nye aspekter dukkede frem, andre gik i baggrunden - at vinen må siges ikke helt at have fundet sig selv endnu: den er ikke rigtig drikkeklar. Den forekommer dog at have en så fin balance og være så sammensat og facetteret, at den vil kunne udvikle sig gunstigt og blive rigtig flot. Vi skønner den ville have godt af mindst to år på flaske endnu.
Til at begynde med er vinens frugt overraskende lys, hindbærsaft-agtig, og i dybden og eftersmagen er der en flot letbitterhed som fra kirsebærsten (en smagskomponent der er gået igen i de tre vine fra Poggerino som vi har smagt). Vinen vokser sig klart mere harmonisk og sammenhængende med luftning, saftpræget forsvinder og frugten bliver dybere. Flot koncentration.
Vinen har tydeligt en stor vins træk og struktur. Aktuelt finder vi den dog vel "oversøisk" i stilen; der var øjeblikke, hvor vi fik associationer til australsk Shiraz. Den er meget moden (der var hedebølge i Toscana i 2003), og de lejlighedsvise karamelaromaer kan være en smule kvalme. Men der kan sagtens være tale om hvalpefedt, som vinen vil kaste af sig ved nogle års lagring. Hvis det sker, kan vi godt forestille os, at vinen vil blive rigtig stor og flot.