5 stjernerSpiritus

Port Charlotte, Heavily Peated, Islay Single Malt Scotch Whisky, 10 aged years, Bruichladdich, 50% (Islay, Skotland)

Kvalitet-pris: OK
588,00 hos spitus / 589,00 hos Hjørring Vinhandel / 598,00 hos bevco / 599,00 hos Uhrskov Vine / 599,00 hos Vin med mere .dk / 599,00 hos Rombo / 599,00 hos AndrupVin.dk / 599,75 hos AEvin.dk (klubkontofordele) / 649,00 hos Whiskyeksperten / 799,00 hos Felixvine.dk / 799,00 hos Whisky.dk

65% af whiskyen er lagret på amerikanske whiskey-fade, der har været brugt én gang, 10% på amerikanske whiskey-fade, der har været brugt to gange og 25% på franske vin-fade, der har været brugt to gange. Røg: 40 ppm.

Denne whisky er blandt de tre bedste jeg (Preben der er alene om at nyde spiritus) har smagt, ikke blot indenfor røg-genren men i det hele taget.

På nær i det første glas lige efter flaskeåbning, hvor røgen fremstår som lidt halvrå og ikke-raffineret, er røgen delikat og smagfuld; den er dermed af en helt anden observans end den røgstil man almindeligvis forbinder med en Islay-whisky. Røgen sidder lige hvor den skal i perfekt balance med den flotte og klassiske whisky-bund. Balancen mellem tørhed, let tannin og en lille sødme i eftersmagen er også perfekt. Perfekt fylde. Smuk og majestætisk whisky!

April 2024
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.