4 stjernerRødvin

Pinot Nero, filari di Mazzon, Alto Adige, Ferruccio Carlotto, 2018, 14% (Trentino-Alto Adige, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
200,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)

Vinen er lagret 12 måneder på store fade og barriques. Den færdigblandes i 2-3 måneder på store fade og i ståltanke.

Helles blindgæt illustrerer fint, hvilken vin vi har med at gøre: Hendes første gæt var Italien, hendes næste - og noget tøvende gæt - var Pinot Noir. Vinen er nemlig ikke Pinot Noir karakteristisk på Bourgogne-manér, som uvægerligt er det vi sammenligner med. Vinen er tørrere og frugten og mere grovkornet.

Duften rummer friske bær med stilke. Smagen, der indledningsvis er noget lukket, åbner langsomt op, og vinen bliver mere tilgængelig, får blødhed og en smule klædelig sødme. Ren og godhjertet. Tanninerne mærkes og er med til at give en smule bitterhed i eftersmagen.

Sådan som vinen udviklede sig, de timer vi havde den i glasset, tyder alt på, at den vil udvikle sig positivt ved yderligere nogen lagring, og de fire stjerner kunne potentielt være indenfor rækkevidde.

Glas: Zalto bourgogne.

November 2023
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.