Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
1 stjerneRødvin

Pinardo, Vino da tavola, 12% (Italien)

Kvalitet-pris: OK
15,95 i Aldi

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

En af vores læsere anbefalede os at smage denne vin, som han betegnede som noget af det bedste italienske han havde smagt til under 50 kr.

Normalt går der meget længe mellem at vi smager vin til under 30 kr. De fleste vininteresserede er nok bekendt med det faktum, at udgifter som danske importører ikke kommer udenom er vin- og flaskeafgift på 6,21 kr. pr. flaske plus transportomkostninger. Hvis vi til lejligheden sætter transportomkostningen ultralavt til 1 kr. pr. flaske (hvilket muligvis kunne gælde for Aldi og andre storindkøbere) og avancen til 20 %, så får vi det til, at Aldi har indkøbt vinen til 3,42 kr. pr. flaske. Når udgiften til prop og flaske trækkes herfra, siger det sig selv at selve vinens pris næsten kan tælles i øre.

Vi har lagt et regneark, som vi selv har brugt til at få et indtryk af prismekanikken (Excel regnearket kan ses her). Hvis vi sænker avancen til 10 % (1,16 pr. flaske), så har Aldi købt vin for 4,39 kr. Vi har ikke forstand på, hvad Aldi tjener; vi prøver blot at anskueliggøre, at selv om avance og udgifter til transport sættes meget lavt, så er der ikke mange kroner tilovers at købe vin for, når salgsprisen er 15,95.

Nå, hvordan er vinen så?

Associationen til duften, eller hvad man nu skal kalde den, er de hjemmelavede 3 ugers vine (eller hvad det nu var), som jeg (Preben) i min ungdom har oplevet min for længst afdøde far plage sine gæster med, dvs. en syntetisk duft med toner af gær. Smagen er ren, noget saftevandsagtig og overgår duften med flere længder. Den har en umiddelbart tiltalende friskhed, men også en sukker-sødme, der efter et par mundfulde bliver så kvalm, at vi beslutter at benytte Aldi's tilbud om at tilbagelevere en vare, man ikke er tilfreds med. (Det var dog ikke så let som Aldi's hjemmeside giver indtryk af; ekspedienten kendte ikke til princippet, måtte tilkalde en hjælper, der mut og uden et ord gav pengene tilbage.)

Vi indrømmer, at det er ufatteligt, at det til den pris overhovedet kan lade sig gøre at sælge en vin, der kan drikkes af mange (hvad dens tilstedeværelse på Aldi's hylder givetvis vidner om). For prisen kan man umuligt klage over, når man nogenlunde kender regnestykket.

Januar 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.