3 stjerner2 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Orgno, Rosso Veronese, Merlot, Fasoli Gino, 2005, 16,5% (Veneto, Italien) L 7.071

358,00 hos Gårdvin (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Ekstraordinær, opulent og personlig vin fremstillet nogenlunde som en Amarone, dvs. af tørrede druer, dog ikke af de sædvanlige Valpolicella-druer men af Merlot. 14 måneder i barriques.

Vinen er superkoncentreret, meget tæt, tyktflydende og indeholder 16,5% (!) alkohol (det er i vores husholdning rekord for en ikke-dessertvin). Der er smage af friske sødmefulde bær, tørrede svesker, meget chokolade, sød lakrids og et letbittert indslag i eftersmagen. Alkoholen bæres flot og brænder ikke men medvirker til den varme og umiskendeligt søde fremtoning.

Vinen deler vores meninger, og vi vil tro, at det er en vin, som også andre vil opleve som udpræget "ja tak" eller "nej tak" grundet dens ganske ekstreme udtryk. Helle bryder sig ikke om smagstypen, foretrækker en Amarone, hvis det skal være i denne stil. Og så synes hun, den tipper for meget i retning af det dessertvins-agtige. Hun siger to stjerner. Jeg synes, det er en meget flot vin, som trods det opulente ikke bliver vulgær. Men den er vel sød efter min smag. Fire stjerner fra mig.

Juli 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.