3 stjernerSpiritus

Old Pulteney, Single Malt Scotch Whisky, Aged 12 years, Pulteney Distillery, 40% (Speyside, Skotland)

Kvalitet-pris: OK
279,00 hos Barlife / 319,00 i SuperBrugsen og Kvickly / 332,00 på bilka.dk / 339,00 hos Whiskyeksperten / 349,95 hos Mr. Gin (prismatch på alle varer) / 398,00 hos Skælskør Vinhandel / 399,00 hos Whisky.dk / 399,00 hos Østerbro Vin & Spiritus

En af de flasker, jeg (Preben, der nyder spiritus alene) har haft sværest ved at skyde mig ind på, idet jeg oplevede den markant forskellig fra gang til gang.

Umiddelbart efter åbning var den skuffende og mærkelig, tør og endda med skæmmende bitterhed.

Efter nogle uger smagte den glimrende, og der var en smule klædelig sødme, som aldrig på noget tidspunkt var for meget.

På de bedste tidspunkter oplevede jeg den som klassisk og god. Især sammen med en cigarillos kom den til sin ret.

Det allersidste glas, drukket nogle måneder efter det første, var det bedste, og jeg var her på fire stjerner, men når alle de meget varierende og ikke altid lige gode oplevelser skal regnes med, ender jeg på tre stjerner.

August 2021
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.