Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Nero d'Avola, Cantine Colosi, 2008, 14% (Sicilien, Italien)

69,00 hos Vine.dk (ophørt)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Denne vin oplever vi ganske forskelligt, som det ses af stjernetildelingen. Jeg (Preben) giver fem stjerner, oplever at vinen - i sin genre og på sit niveau - har det hele, og at den er virkelig lækker og balanceret i alle aspekter. Helle siger tre stjerner, oplever at tanninerne er for markerede efter hendes smag, og desuden at vinen har en snert syltetøj.

Duften er mørk og let krydret. Smagen er tilsvarende mørk med transparent, ren bærfrugt og solbærblade. God friskhed og god tannin-struktur, som Helle altså synes bider lidt rigeligt. De 14% alkohol bæres fornemt.

Der er dejlig solmoden sødme, som jeg oplever som helt tilpas, mens den nok er med til at få Helle til at opleve syltetøjs-snerten. Vinen er dejlig både før, under og efter måltidet. Netop sødmen gør den dejlig at drikke også som "dessert".

Niveauet er bedre dagligvin, og vinen har robusthed til at klare lidt af hvert.

Oktober 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.